Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından vatandaşlar binalarının güvenli olup olmadığını sorgulamaya başladı. Yaşanan depremin ardından vatandaşlar oturdukları evlerin...

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından vatandaşlar binalarının güvenli olup olmadığını sorgulamaya başladı. Yaşanan depremin ardından vatandaşlar oturdukları evlerin sağlam olup olmadığını öğrenebilmek için belediyelere akın ediyor. Peki bu zamana kadar neredeydik!..  Demek ki bundan önce yaşadığımız depremlerden hiç ders almamışız.

Her zaman olduğu gibi yine deprem olunca önlem almaya başladık. Bölgemizin parlayan yıldızı olan İzmir’de ise binaların risk analiz raporları çıkartılmaya başlamış. Daha yeni deprem atlatan ve 18 binası yıkılan İzmir’de, binaların durumlarının Kahramanmaraş depremlerinin ardından bakılması, bizlerin hiçbir konuda ders almayan bir toplum olduğumuzu gösteriyor. Normalde olması gereken İzmir depreminin ardından tüm binaların belediyeler başta olmak üzere tüm kurumlar tarafından kontrol edilmesi gerekiyordu. Ama bizler ne yapıyoruz. Deprem oluyor binlerce insanımızı kaybediyoruz ve aklımıza yine binamız ve durumu geliyor. Kısacası biz ders almıyoruz.

(04.03.2023)