Denizli’nin Çal İlçesinde çiftçiler ayaklandı. Çiftçilere verilen sulama suyu desteğinin kaldırılması bölge üreticiyi çileden çıkardı. Çiftçiler yüzde 50 sulama suyu desteğinin kendileri için çok olduğunu, bu destek olmadığı takdirde birçok üreticinin üretimden vazgeçmek durumunda kalacağını ifade etti. Çiftçilere TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan da destek verdi.

Çal’da Çi̇ftçi̇ler Ayaklandi! (1)

KARACA: “ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Kale pidesine yoğun ilgi Kale pidesine yoğun ilgi

Öfkeli çiftçiler meydanında toplanarak ses yükseltirken, burada bir açıklama yapan CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Çal ilçemizde çiftçilerin onlarca traktörü ile fahiş su bedeli ve geçtiğimiz yıl uygulanan yüzde 50 sulama bedeli desteğinin kaldırılması nedeniyle gerçekleştirdikleri eyleme ilçe başkanımız Ömer Dağlı ve başkanımız Ahmet Hakan ile katıldık” dedi

Çal’da Çi̇ftçi̇ler Ayaklandi! (3)

“YÜZDE 50 DEVLET TARAFINDAN ÖDENSİN”

Çiftçinin talebinin net olduğunu belirten Karaca, “Fahiş sulama bedelinde indirim yapılsın. Sulama bedelinin yüzde 50’si geçen yıl olduğu gibi devlet tarafından ödensin. Kaçak su kullanımı önlensin. Su adaletli dağıtılsın” dedi.

Çal’da Çi̇ftçi̇ler Ayaklandi! (4)

Çal’da Çi̇ftçi̇ler Ayaklandi! (2)

Kaynak: Haber Merkezi