Aydın-Denizli otoyolu için geri sayım başladı Aydın-Denizli otoyolu için geri sayım başladı

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, yerel basının yaşadığı sorunları dile getirdi. Boyacı, “Bu paket, yerel basının gelirlerinde büyük kesintilere yol açacak düzenlemeleri içeriyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının yerel gazetelere ilan ve reklam vermesi yasaklanacak, günlük gazete alımları durdurulacak. Bu düzenlemeler, zaten ekonomik sıkıntılarla boğuşan yerel basın kuruluşlarını daha da zor durumda bırakacak,” dedi.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE ARTAN MALİYETLER”

Pandemi sürecinde döviz kurlarındaki artış nedeniyle kâğıt, kalıp ve mürekkep gibi temel gazete malzemelerinin fiyatlarının yükseldiğini ifade eden Boyacı, “Dolar bazında maliyetler %50 oranında arttı ve genel giderlerle asgari ücretteki yükseliş de bu durumu ağırlaştırdı. Bu ekonomik şartlarda birçok yerel medya kuruluşu kapanma noktasına geldi,” dedi.

YEREL BASININ CAN SUYU KESİLİYOR

Boyacı, yerel basının tek gelir kaynağının abone satışları, reklamlar ve Basın İlan Kurumu aracılığıyla alınan resmi ilanlar olduğunu belirtti. “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ndeki düzenlemeler, yerel basının adeta can suyunu kesecek uygulamalardır,” diyen Boyacı, bu durumun demokrasilerin gelişimine katkıda bulunan ve halkın özgür haber alma hakkı doğrultusunda kamusal görev üstlenen yerel basının yok olmasına neden olacağını vurguladı.

YEREL BASININ YAŞATILMASI İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun ortak çağrısını Denizli milletvekillerine ileten Boyacı, yerel basının yaşatılması için Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ndeki olumsuz uygulamaların iptal edilmesi gerektiğini belirtti. “Demokrasilerin gelişimine katkıda bulunan yerel basının yaşatılması için desteğinizi bekliyoruz. Halkımızın özgür haber alma hakkını korumak için birlikte çalışmalıyız,” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi