Avrupa'da, bir diş hekimi ev ziyareti sırasında olağandışı bir keşfe imza attı. Terasın koridorunda yer alan yer alan mermerde insan çenesi fosilini fark etti. Hekim, implant diş hekimliği uzmanı olması dolayısıyla hemen fark etti ve traverten taşından yapılan karonun üzerinde bulunan çene parçasını tespit etti. Milyonlarca yıl önce oluşmuş traverten taşından yapılan karoda bulunan çene kemiği fosili tarihleme ve tanımlama için incelenecek.

Deni̇zli̇’den Gi̇den Mermerde İnsan Çenesi̇ Fosi̇li̇ Bulundu(1)

DENİZLİ'DEN GİTMİŞ

Arkeofoli'de yer alan habere göre mermer karosu Denizli'de yurt dışına ihraç edilmiş. Mermerin 0,7 milyon ila 1,8 milyon yıl önce oluşmuş olduğu ifade edildi. Katmanlar halinde katılaşarak meydana gelen traverten karolarının yapraklar, tüyler ve hatta ölü hayvanlar gibi içlerine düşen her şeyi hapsedebildiği ifade edildi

Gökpınar Projesi'ne mahkeme 'dur' dedi Gökpınar Projesi'ne mahkeme 'dur' dedi

“ÇILGINCA BİR ŞEY DEĞİL”

Güney Carolina Üniversitesi’nden jeolog ve Amerika Jeoloji Derneği’nin tortul jeoloji bölümü başkanı Andrew Leier, “Bu nedenle, bu çene kemiği keşfini nadir ve yaygın arasında bir noktada değerlendiriyoruz. Ama bu çılgınca bir şey değil” ifadelerini kullandı.