Denizli’nin Sarayköy ilçesine bağlı Duacılı Ahmet Güdücü Ortaokulu’nda bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve artık gelenekselleşen etkinlik, yoğun ilgi gördü. Programa Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya, Pamukkale Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Kaska, Sarayköy İlçe Millî Eğitim Müdürü Bülent Akhan, Sarayköy İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Tolgahan Şahin, Sarayköy İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Ercan ve çok sayıda öğrenci ve öğrenci velisi katıldı.

“3. TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI DÜZENLENDİ”

Teknoloji ve Tasarım dersi öğretmeni Murat Çankaya, fuarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Okulumuzda her yıl bilim ve sanat fuarları düzenliyoruz. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda, öğrencilerimizin danışman öğretmenleriyle hazırladığı 20 proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Okul müdürümüz Ali Uğur DİLBAZ projelerin hazırlık sürecinde bizlere çok destek oldu. Proje yürütücülüğünü Fen Bilimleri öğretmenimiz Fatma Yelpaze üstlendi. Fuar kapsamında her branştan 10 öğretmenimiz danışmanlık yaptı. 59 öğrencimiz projelerde aktif olarak görev aldı. Tüm öğretmenlerimiz özveriyle çalıştı ve öğrencilerini sürece dahil etti.”

HER BRANŞTAN ÖZGÜN PROJELER

Fuarı izleyen ziyaretçiler, okuldaki proje çeşitliliğine hayran kaldı. Matematikten fen bilimlerine, Türkçeden görsel sanatlara; müzikten teknolojiye, İngilizceden beden eğitimine kadar pek çok alanda özgün projeler sergilendi.

Özellikle teknoloji alanında hazırlanan “robot kol” projesi, katılımcıların büyük ilgisini çekti. Proje standının etrafında toplanan ziyaretçiler, öğrencilerden robot kolun çalışma prensiplerini dinledi, servo motorlarla yapılan hareketleri dikkatle izledi. Üç boyutlu yazıcıyla üretilmiş parçaların hassas bir şekilde birleştirilmesiyle oluşan bu prototip, endüstriyel otomasyonun temel mantığını öğrencilere kavratmayı hedefliyordu. Bu proje, fuarın en çok ilgi gören çalışmalarından biri oldu.

Müzik branşında ses frekanslarının görselleştirilmesine yönelik bir proje dikkat çekti. Tuz taneciklerinin titreşimle oluşturduğu şekiller, bilimin estetik yönünü gözler önüne serdi. Fen Bilgisi dersinde mantar yetiştiriciliği ve biyoplastik üretimi üzerine hazırlanan projeler doğa dostu yaklaşımlarıyla takdir topladı. Görsel Sanatlar branşında ise topraktan doğal pigment üretimi ve Anadolu motiflerinin incelenmesine yönelik projeler sergilendi. Türkçe dersinde yaratıcı yazarlık çalışmaları, İngilizce dersinde dil öğrenimini kolaylaştıran oyunlar, beden eğitimi branşında ise hareket temelli öğrenme uygulamaları yer aldı.

Tüm projelerde öğretmenlerin rehberliği ve öğrencilerin emeği göz kamaştırdı.

“AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİ BİLİME YÖNLENDİRMEK”

Öğretmen Murat Çankaya, projelerin temel amacının öğrencileri bilime teşvik etmek olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Bu çalışmalarla öğrencilerimizin bilime ve teknolojiye olan ilgisini artırmayı, özgüvenlerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Her proje, onların hayal gücünü açıyor ve öğrenmeye olan meraklarını artırıyor. Geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyoruz. Bilim ve teknoloji alanında sınır yok; yeter ki çocuklarımızın önünü açalım.
Fuarlarımız artık geleneksel hale geldi. Burada yer alan öğrencilerimiz, Anadolu, fen, meslek ve teknik liselere yöneliyor. Ayrıca bu yıl yazdığımız bir Erasmus projesinin onayını bekliyoruz. Bunun yanında, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün yürüttüğü bir Erasmus projesine de akreditasyon ortağı olarak dahil olduk. Böylece öğrencilerimiz, uluslararası projelerde yer alarak Avrupa’daki uygulamaları yerinde gözlemleme fırsatı yakalayacak.”

Whatsapp Image 2025 05 09 At 09.37.08

Whatsapp Image 2025 05 09 At 09.37.06 (2)

Whatsapp Image 2025 05 09 At 09.37.06

Whatsapp Image 2025 05 09 At 09.37.04 (1)

Whatsapp Image 2025 05 09 At 09.37.04

Whatsapp Image 2025 05 09 At 09.37.06 (1)

Whatsapp Image 2025 05 09 At 09.37.02 (3)

Whatsapp Image 2025 05 09 At 09.37.03 (1)

Whatsapp Image 2025 05 09 At 09.37.03

Whatsapp Image 2025 05 09 At 09.37.02 (1)

Whatsapp Image 2025 05 09 At 09.37.02 (2)

Whatsapp Image 2025 05 09 At 09.37.01 (1)

Denizli'de Dijital çağa donanımlı gençler yetişecek Denizli'de Dijital çağa donanımlı gençler yetişecek

Whatsapp Image 2025 05 09 At 09.37.01 (2)

Whatsapp Image 2025 05 09 At 09.37.01

Whatsapp Image 2025 05 09 At 09.37.00 (1)

Whatsapp Image 2025 05 09 At 09.37.00 (2)

Whatsapp Image 2025 05 09 At 09.37.00