Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güvenli liman olarak kabul edilen altında fiyatlar merakla takip ediliyor. Denizli’de faaliyet gösteren ve sektörün öncülerinden Yılmaz Kuyumculuk yönetici Gökhan Anar, altınla ilgili tavsiyelerde bulundu. Altın fiyatlarının yıl başından bu yana düzenli olarak çıktığını ifade eden Anar, “FED’in tarım dışı istihdam verilerinin açıklanması sonrası altında sert bir düşüş yaşanmıştı. Ancak önümüzdeki süreçte faizin çıkma beklentisi yok. Bu durumda da altının yıl sonuna kadar çıkış trendinde olacağını söyleyebiliriz” dedi.

“Gram Altin Yil Sonu 2 Bi̇n 800’Ü Görür” (3)

“ONS 2 BİN 650’YE ÇIKABİLİR”

Altının ONS fiyatının da çıkışa geçeceğini kaydeden Anar, “Yıl sonunda en az 2 bin 500’ü göreceğini tahmin ediyoruz. 2-3 yıllık materyalleri göz önünde aldığımızda altının gerçek fiyatı bu rakamlar değil. Doları baz aldığımızda, yurt dışı maliyetlerin de arttığını göz önünde bulundurduğumuzda bu rakamlar 2 bin 650 bandına kadar çıkabilir” diye konuştu.

GRAM ALTIN 2 BİN 800’Ü GÖRÜR”

“Çalışacak personel bulamıyoruz” “Çalışacak personel bulamıyoruz”

Gram altının yıl sonunda 2 bin 800 lira bandından olacağını tahmin ettiklerini söyleyen Anar, “Şu anda fiyatlar 2 bin 400 bandından seyir ediyor. Yıl sonunda bu rakamın 2 bin 800’e varacağını söyleyebiliriz. Ekstrem bir durum olması durumunda 3 bin lirayı bile test edebilir. Yatırımlar altını güvenli liman olarak görmeye devam edebilirler. Uzun vadede altın dolara göre daha çok kazandırır. Enflasyonist bir ülkede yaşıyoruz ancak dolar alınmasından uzun vadede altın yüzleri güldürecektir” ifadelerini kullandı.

ANAR’DAN KESME ALTIN ALIN TAVSİYESİ

Son dönemde revaçta olan ve yatırımcılar tarafından sıklıkla tercih edilen kesme altın hakkında da bilgi veren Anar, “Diğer yatırım araçlarına göre kesme altın sıklıkla tercih ediliyor. Kesme altının gramı alış ve satışta 10 ila 15 lira fark ediyor. Bilezikte bu rakam 50 liraya kadar çıkıyor. Açıkçası kesme altın yüzde 70-80 daha az kaybettiriyor. Denizli halkının da kesme altına karşı bir eğilimi var. Altını tercih edenlerin yüzde 70’i kesme altın alıyor. Son 10 günde para sıkılaştırma politikası olduğu için piyasada daralma var ancak kesme altın vermeme gibi bir durum söz konusu değil. Sadece müşteri erteleme diye bunu adlandırabiliriz. Kesme altın İstanbul Borsasında 2 bin 425 liradan satılırken, 2 bin 410 liradan geri alınıyor. Vatandaşlarımız alış ve satışta sadece 15 lira zarar ediyor” ifadelerini kullandı.

“KESİNLİKLE FİZİKİ ALTIN ALSINLAR”                     

Denizli’de yüklü yatırım yapacak olan vatandaşlara fiziki altın almaları konusunda tavsiye veren Anar, “200-300 bin liralık bir altın almak isteyen biri kesme altın alabilir. Kesinlikle fiziki altın alsınlar. Bankalardan alım yapıldığında 100 ile 125 lira arasında alış satış farklı oluyor. Açıkçası 6 aylık karı al sat durumunda bankaya veriyorsunuz. Vatandaşlarımız bunu göz önünde bulundursun. Ayrıca güvendikleri yerlerden altın alımı yapsınlar” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi