Pamukkale Üniversitesi’nde her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşirelik Haftası etkinlikleri erken başladı.  PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın, dekanlar, öğretim üyeleri ve PAÜ Hastaneleri Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Demet Ekici ile PAÜ Hastaneleri hemşireleri ve hemşirelik bölümü öğrencilerinden oluşan pek çok davetli katıldı. 

Hemşi̇reli̇k Haftasi Etki̇nli̇kleri̇ Başladi (2)

EKİCİ ÇALIŞMA KOŞULLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Hemşirelik mesleğinin, Dünya Sağlık Sistemi’nin vazgeçilmez temelini oluşturduğunu ifade eden Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Demet Ekici, hemşirelerin çalıştıkları alanlarda nitelikli bakım, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerini başarıyla devam ettirdiğini ancak hemşirelere olan ihtiyacın Covid-19 Pandemisinden sonra daha çok önem kazandığını ifade etti. Hemşirelik mesleğinin hem maddi hem de manevi hak ettiği değeri görmesinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

AKALIN DAVETLİLERİ DUYGULANDIRDI

Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın, Çanakkale’de görev yaparken akademik çalışmaları sırasında tarihin tozlu sayfalarını incelerken okuduğu bir anekdotun kendisinde bıraktığı hisleri anlatırken davetlileri duygulandırdı. Bu milletin, bu vatan uğruna kazandığı mücadelelerde ilaç, malzeme, yetersiz hemşire ve sağlık personeli nedeniyle tedavi olabilecek durumda olan yaralıların bile tedavi edilememesinden dolayı kayıpların yaşadığını, bu durumun ne kadar elim ve vahim olduğunu, günümüzde de yaşanan savaş, pandemi gibi felaketlerin devam ettiğini ve eğitimli, alanında uzman hemşirelerin sağlık sisteminin alt yapısının güçlü olmasında etkin olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akalın tüm hemşirelerin Hemşirelik Günü ve haftasını kutladı.

‘Isı stresi’ can alabilir ‘Isı stresi’ can alabilir

Hemşi̇reli̇k Haftasi Etki̇nli̇kleri̇ Başladi (1)

Kaynak: Haber Merkezi