Acıpayam Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı, Belediye Başkanı Levent Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, geçtiğimiz hafta işten çıkarılan 15 personelin durumu ve belediyenin mali yapısı ele alındı. Başkan Yıldırım, 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından belediye başkanlığı görevini devralırken, hareket edebilecek bir belediye devraldığını düşündüğünü ifade etti.

“Her Ay 9 Mi̇lyon Tl Borçlaniyoruz” (1)

“HER AY 9 MİLYON TL BORÇLANIYORUZ”

Başkan Yıldırım, belediyeyi devraldıklarında 140 milyon TL borç olduğunu ve şu anda bu borcun 159 milyon TL'ye ulaştığını belirtti. Her ay 9 milyon TL borçlanıldığını ve bunun 5-5,5 milyon TL'sinin sadece personel maaşlarını ödeyemedikleri için olduğunu söyledi. "Normalde personel giderlerinin toplam bütçenin yüzde 40'ını aşmaması gerekiyor. Şu an yüzde 51 seviyesindeyiz ve yılsonu itibariyle bu oran yüzde 65'e ulaşacak," dedi.  Vergi dairesinin borçların ödenmesi konusunda belediyeyi uyarmasının kendilerini zorladığını dile getiren Yıldırım, "Geçmiş dönemde belediye personel sayısı 10 milyon TL kredi çekilerek EYT’den emekli olacak arkadaşların emekli edilmesi ile optimum seviyeye indirilmişti. Ancak daha sonra yaklaşık 60 kişi işe alınmış," şeklinde konuştu.

“56 BİN KİŞİDEN SORUMLUYUZ”

Çameli’de projeler yerinde incelendi Çameli’de projeler yerinde incelendi

Belediyenin 56 bin kişiden sorumlu olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Belediyenin hizmet verebilmesi ve yatırımların yapılabilmesi için bu önlemleri almak zorunda kaldık. Gelir getirici faaliyetlerimizi artırmak, mevcut değerleri değerlendirmek ve değerini artırmak üzerine çalışmalar yapıyoruz," dedi. Başkan Yıldırım, belediyenin gelir getirici faaliyetlerinin olmadığını ve mevcut gelirleri artırmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. "Bu belediye hepimizin, acılar da hepimizin acıları. Biz bu çarkı çevirmek zorundayız," şeklinde ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi