Denizli Valiliği’nden resmi ilan genelgesi Denizli Valiliği’nden resmi ilan genelgesi

Doğuş Medya Grubu Başkanı, Doğuş Müzik Yapımcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İskender Doğan, Meslek birliği adı altında faaliyet gösteren müzik derneklerinin, talep ettikleri paralarla, radyoları batırdığını belirtti.

İskender Doğan, “Merkezi İstanbul’da bulunan Mesam, Müyap, Müyorbir gibi her gün bir yenisi kurulan dernekler, ‘Telif bedeli’ adı altında bizlere kan kusturuyor. Onların bilgisayar ortamında yaptıkları izinsiz kayıtlarla bizler adliye koridorlarında sürünüyoruz. Bu dernekler bizim rızamız olmaksızın, bizlerden sorumlu olan RTÜK’ten ve Cumhuriyet Başsavcılığından izin almaksızın kayıt yapıyor. Bizleri Cumhuriyet savcılarına şikayet ediyor. Biz, radyo ve televizyon sahiplerini korkutarak anlaşma önerisi için de yıllık 40 -50 bin TL gibi astronomik paralar talep ediyorlar. Bizler, avukat ordusu tarafından resmen taciz ediliyoruz. Karşımızdaki avukat "Dava açarız, hapis yatarsınız. Bunun cezası 1 ile 3 yıl hapis" diye bizleri resmen tehdit ediyorlar. Bu tür derneklerin sayısı şuanda 6’ya çıktı. Hepsi de para hırsıyla üstümüze saldırıyor. Bu derneklerin haricen yaptıkları kayıtlarla resmen bunaldık” dedi.

“BİZLER HER AY RTÜK'E REKLAM PAYI ÖDÜYORUZ”

“Bizim bağlı olduğumuz kurum RTÜK” diyen Doğan “Zulme dönüşen, ulusal radyo ve televizyonlarla bir tutularak, istenen telif rakamları ile karşı karşıyayız. Bu sorunumuza, hükümetimizin, siyasi partilerimizin el atarak, hakkaniyetli köklü bir çözüme kavuşmasına istiyoruz. Bizim bağlı olduğumuz kurum RTÜK. Bizler her ay RTÜK'e reklam payı ödüyoruz. Meslek birlikleri de, RTÜK ile diyalog kursun. RTÜK’e yerel radyo ve TVler %2 reklam pay ödüyor. Ulusal radyolara da  %1 pay eklensin, sorun kökünden çözülsün. Bizler de mahkeme koridorlarında sürünmekten kurtulalım. Şu an tam bir zulüm yaşıyoruz. 1034 olan radyo sayısı 587’ye düştü, 340 yerel TV 65’e düştü” şeklinde konuştu.

“RADYOLAR KAMU GÖREVİ YAPAR”

“Biz radyo sahipleri büyük paralar kazanamıyoruz” diyen İskender Doğan “Şu anda pek çok radyo istasyonu eleman çalıştıramıyor. Nasıl çalıştırsın? Asgari ücreti 17 bin TL, bir kişinin SGK pirimi 7500 TL. Pek çok radyo mevcut ekonomik tablo gereği ilan-reklam alamıyor. Radyolarda 2- 3 reklam dönüyor. Bu para ile elektrik parasını zor karşılıyoruz. Radyolar kamu görevi yapar, STK’lar, siyasi partiler, halkımız canlı bağlantılara katılır, görüşlerini dile getirir. Günde 0n kuşak radyoların haber bültenleri yayınlanır. Radyoların susturulması basın özgürlüğüne de aykırıdır. Radyoların susmaması için, telif bedeli diye ulusal radyolardan alınan ücretlerin talep edilmesini önlemek için bizlere sahip çıkmaya davet ediyorum. Halkın sesinin, yapacağımız haber bültenleriyle, haberlerle, canlı bağlantılarla, siyasilerin, parti çalışmaları, STK’ların sesi kesiliyor. Bu konulara Cumhurbaşkanımızın ve kültür bakanımızın, siyasi partilerimizin genel başkanlarının ve grupların sahip çıkmasını bekliyoruz. Radyolar halkın sesidir, halkın nefesidir, bu ses, bu nefes kesilmesin” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi