Denizli’de 9 Kasım 2018 tarihinde Selçukbey Mahallesi'nde inşaat firmasının sahibi Mehmet Yamer (40), iş yerinde uğradığı silahlı saldırıda öldürülmüş, asistanı Revzan A. ise yaralanmıştı. Olayın ardından Halil K. ve oğlu Kutluğhan K. ile tetikçi olduğu ileri sürülen Gökhan D., cinayete yardım ettikleri iddiasıyla Mert D. ile Kemal A. tutuklanmıştı. Denizli 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında ise 4 şahıs tutuklanırken, Halil K.’nın ise beraatine karar verilmişti. Daha sonra dosya istinaf mahkemesine taşınmış ve  Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesinde görülen duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, sanıkların istinaf başvurularının reddedilmesini, beraat eden Halil K.’nın tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile yargılanmasını talep etmiş, Denizli 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada beraat eden Halil K.’ya önce ağırlaştırılmış ömür boyu sonra indirim uygulayıp, ömür boyu hapis cezası vermişti.

Jasat 3 Yil Sonra Yakaladi (1)

SIRRA KADEM BASMIŞTI, 3 YIL SONRA YAKALANDI

FETÖ’ye sınav operasyonu! 13 kişi tutuklandı FETÖ’ye sınav operasyonu! 13 kişi tutuklandı

3 yıldır firari olan Halil K.’yı yakalamak için Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) harekete geçti. JASAT timleri Halil K.’nın yakalanması için 2 aylık çalışma yürüttü. Yürütülen çalışmalar kapsamında azmettirici Halil K. bir yakınının evinde saklandığı belirlendi. JASAT timleri ve Merkezefendi İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ile müşterek adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda Halil K. yakalanarak gözaltına alındı. Halil K. geniş güvenlik önlemleri eşliğinde çelik yelekli halde adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen Halil K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAN AKMAYA DEVAM ETTİ

İlk cinayetten bir yıl sonra bu kez firari Halil K.’nin oğlu emlakçı Oğuzhan K. (27) aracında silahlı iki kişinin saldırısına uğradı. 14 kurşun isabet eden Oğuzhan K. hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada katil zanlıları Raif Y. ve Gürsel Demiröz gözaltına alındı. Cinayeti itiraf eden sanıklardan Raif Y.’nin öldürülen müteahhidin kardeşi olduğu ortaya çıktı.

İHA

Kaynak: İHA