Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İletişim Fakültesi ve PAÜ İletişim Topluluğu tarafından düzenlenen ‘3A: Anlamak ve Anlaşılmak İçin Aşmak’ adlı söyleşinin konuğu oldu. Konuşmasında kişilerin birbirini anlayabilmesi için ilk önce niyetin olması gerektiğine, anlama ve anlaşılma niyetinin olması gerektiğine değinen Ayva, insan karşısındakini tanıdıkça kendisini daha iyi tanıdığını ifade etti.

Denizli Büyükşehir’den ücretsiz danışmanlık! Denizli Büyükşehir’den ücretsiz danışmanlık!

Lokman Ayva Paü’ye Konuk Oldu (2)

“ÖNYARGILARIMIZ VAR BUNU DA AŞMAMIZ LAZIM”

“Karşımızdakini anlamanın asıl yararı insanın kendini anlamasıdır” diyen Ayva, “Bunun farkında olursanız, anlamak o kadar bereketli bir şey ki… Bir başka faydası ise kitap okumaktan daha iyi biliyor musunuz? Karşınızdaki tamamen gerçek. Bir sahtekâr, bir kurgu, roman, düşünülmüş bir cümle değil. Sohbette anlıyorum yani onu. Ve zenginleşiyorum. Bir kitap okumuş kadar oluyorum. Onun iç dünyasını izin verirse keşfediyorum. Böylelikle kendimi daha iyi geliştirmiş oluyorum. Bir zenginleşme fırsatı. Anlamanın böyle faydaları var. Anlaşılmak için de anlamak gerekiyor. Anlamak için bir şeyleri aşmam lazım. Sizin sıfatlarını aşmam lazım. Önyargılarımız var bunu da aşmamız lazım” dedi.

“İNSANLARIN KALP SICAKLIĞI DİYE BİR ŞEY VAR”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “İnsanların kalp sıcaklığı diye bir şey var. O esinti mesafe tanımıyor. Bunlar zaman içerisinde bilimsel yollarla aslında ortaya çıkan şeyler. Yani bizim tarihimizde, batı tarihinin mitolojisinde de bizim tarihimizde de ermişlik denen hususlar da var. Bu hususlarda da iletişimin olduğunu görüyoruz. İslam tarihinde de var. İşte gerçek iletişimin kalpten kalbe olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla buraya bu toplantıya Lokman Ayva’nın geleceğini duyunca, ben de programı ona göre ayarladım ve kendisini Ege Kariyer Fuarımızda dinleyememiştim. Şimdi bunun acısını çıkaracağız. Dolayısıyla ben de çok mutluyum. Bu topluluğu bize yaşatan İletişim Topluluğuna, Sayın Dekana ve misafirimiz Lokman Bey’e ben de çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun” dedi. Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, katılım ve katkılarından dolayı Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’ya plaket takdim etti.

Kaynak: Haber Merkezi