Denizli’nin Merkezefendi İlçesine bağlı Kayalar Mahallesinde 4 dönemdir muhtarlık görevini yapan ve aynı zamanda Türkiye Muhtarlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Yüreci, kentteki muhtarların sorunları, muhtarların görevlerinden ve dernek olarak yapmış oldukları çalışmalardan kısaca söz etti. “Biz partisiz iktidarız” diyen Osman Yüreci, muhtarların partisi olmadığından, herkesle aralarının iyi olduğundan bahsetti.  Aynı zamanda Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi üyesi de olan Osman Yüreci, Türkiye Muhtarlar Derneği Denizli Şube olarak, Denizli’yi yurt içinde ve yurt dışında daha iyi tanıtmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

“Muhtarin Parti̇si̇ Olmaz, Bi̇z Parti̇si̇z İkti̇dariz” (5)

“DERNEĞE ÜYE OLMAK ZORUNLU DEĞİL”

Muhtarların Türkiye Muhtarlar Derneği Denizli Şubesine üye olma zorunluluğunun olmadığının altını çizen Yüreci, “Denizli’de 616 muhtarımız var. Tabi ki muhtarlarımızın hepsi derneğimize üye olmak zorunda değil. Üyelik mecburi değil, üye olan arkadaşlarımız da derneğimiz faaliyetlerinden yararlanıyor. Çal ve Çivril’de muhtarlar derneği var. Çivril’de 77, Çal’da 32 muhtarımız var. Oralardaki dernek başkanı arkadaşlarımızla istişare halindeyiz, görüşüyoruz. İlçelerimizdeki muhtarlarımızdan da derneğimize üyelerimiz var. Onlar da bir dertleri sıkıntıları olduğunda bizimle iletişime geçiyor, elimizden geldiği kadar onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Derneğimize üye olan muhtarlarımız anlaşmalı olduğumuz özel hastanelerde indirimli olarak yararlanabiliyor. Önceki dönem Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’dan rica etmiştik, Büyükşehir Belediyesine ait bütün otoparklardan muhtarlarımız ücretsiz yararlanıyordu, Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu olunca bizim otoparklardan ücretsiz yararlanma durumumuzu kaldırdı, ama görüşmelerimiz devam ediyor. Görüşmelerin olumlu gideceğini düşünüyoruz. Ben şahsi işim için ayda bir ya da 15 günde bir gidebilirim ama vatandaşın işi için genelde her gün resmi kurumlara gidiyoruz. Biz bu otopark paralarını ödediğimiz zaman işin içinden çıkamıyoruz. Bizim muhtarlıklarımızın internet, elektrik, su, doğalgaz gibi giderlerini biz hep kendi cebimizden ödüyoruz. Muhtarların maaşı 17 bin lira, asgari ücrete endeksli ama o para muhtarın cebine girmiyor” dedi.

“VATANDAŞLA RESMİ KURUMLAR ARASINDA KÖPRÜYÜZ”

Muhtarların en büyük sorununun özlük hakları olduğundan bahseden Osman Yüreci, “Resmiyete baktığımız zaman bizim idari patronumuz; kaymakamlık, valilik, içişleri bakanlığı. Mali patronumuz; ilçe belediye başkanlarımız ve büyükşehir belediye başkanımız. Biz burada vatandaşla resmi kurumlar arasında köprüyüz. Bizim herhangi bir bütçemiz veya yan gelirimiz yok. Durumu olmayan vatandaşlarımıza da elimizden geldiği kadar kendi cebimizden yardım etmeye çalışıyoruz, sosyal yardım almaları için yönlendirmeler yapıyoruz. Mahallemizde Büyükşehir Belediyesinin yapması gereken işler oluyor, ilçe belediyelerinin yapması gereken işler oluyor. Sorunu biz bildirdiğimiz zaman fazla zaman geçirmeden çözüyorlar” şeklinde konuştu.

Sözkesen, vefatının 15’inci yılında unutulmadı Sözkesen, vefatının 15’inci yılında unutulmadı

“BİZ PARTİSİZ İKTİDARIZ”

“Muhtarın partisi olmaz” diyen Yüreci, “Biz parti gütmeksizin işimizi yapmalıyız. Ben gittiğim mahallelerdeki muhtarlarımıza da bunu söylüyorum. Bir belediye başkanı ya da milletvekili her hangi bir partinin mensubu olarak seçime girmek zorunda... Çünkü belediye başkanı da meclisi oluşturacak, milletvekili de meclisi oluşturacak. Ama muhtarlarımız hiç bir yardım olmadan, kendi elinden geldiği kadarıyla seçime girer. Her partiyle, milletvekilleriyle aramız iyidir. Biz partisiz iktidarız. Bundan da güzel bir şey yok. Biz herkesin muhtarıyız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi