Eylül ayında ATV’de yayına girecek olan ‘Şehrazaddizisinin çekimleri Denizli’de başlamıştı. Yaklaşık 10 gündür Denizli’de çekimleri devam eden diziyle ilgili skandal bir gelişme yaşandı. Dizi ekibi 27 Nisan 2024 tarihinde Denizli’nin Aktepe Mahallesi’nde bulunan Şehitler Anıtı’nda şehitlerin mezarlarının üstünü kartonla kapatıp, şehit varmış gibi yeni mezar kazarak çekim yaptı. Bu durum başta şehit aileleri olmak üzere toplumda büyük tepki çekerken aileler savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şikâyetçi olan şehit ailesinin avukatı Av. Yusuf Enes Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu tür çirkin ve saygısızca davranışların kabul edilemez olduğunu ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını beklediklerini söyledi.

Deni̇zli̇’de Di̇zi̇ Skandali! (1)

“ÇEKİM YAPIYORUZ DİYEREK BANA MÜDAHALE ETTİLER”

022 yılında Pençe-Kilit harekat bölgesinde teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit düşen Şehit Piyade Teğmen Bekir Can Kerek’in babası Saim Kerek, duygularını Hizmet Gazetesi’ne anlattı. Şehitliğe gittiğinde kalabalıkla karşılaştığını ifade eden Kerek, “Askerler, polisler, yoğun bir kalabalık vardı. Denizli’ye şehit mi geldi? Diyerek telefonuma sarıldım, bir şey göremedim. Hiçbir şeyden haberimiz yok. Şehitliğe girdiğimde ise şehitlerimizin üzerinin kartonlarla kapatıldığını gördüm. Oğlumun mezarının üzerine biri oturmuş, makyaj yapıyordu. Tepki gösterdim ve şehit mezarlarının üzerindeki kartonları yırttım. Oradaki dizi ekibinden sorumlu arkadaşta çekim yapıyoruz diyerek müdahale etti. Bana Denizli Valiliğinden izin aldıklarını söylediler ve şehitlikten çıktım. İzin aldıklarını söyleyince bir şey yapmadım. Sonrasında kızımı aradım, emniyet birimlerine haber verilmesini istedim. Onlarda haberlerinin olmadığını söyledi ve gelenleri de şehitliğe almadılar” dedi.

Deni̇zli̇’de Di̇zi̇ Skandali! (2)

5 ayrı noktada 5 konser yapılacak 5 ayrı noktada 5 konser yapılacak

“BİZE İKİNCİ BİR TRAVMA YAŞATTILAR”

“10 ile Denizli Valiliğine başvurduk ve Vali Ömer Faruk Coşkun ile görüştük” diyen Kerek, “Vali bey bize ‘izin verilmedi’ dedi. Bizden izin alınmadan da böyle bir şey yapılması çok üzücü, bize de kimse bir şey sormadı ve izin alınmadı. Şehitlik ticarethaneye dönmüş, bunu asla kabul etmiyoruz. Benim çocuğum vatan için bayrak için şehit düşmüş, biz onu koruyamadık. Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Türkiye’de bulunan tüm şehit ailelerinden de destek bekliyoruz. Şehitlikte dizi çekimleri sırasında mezar kazılmış. Görünce şok oldum. Bu görülmüş bir şey değil. Şehit çocuklarına saygısızlık… Denizli Büyükşehir Belediyesi’ndeki yetkililere durumu ilettik. Bilginiz var mı diye ancak bize dönüş olmadı. Vali bey biz için vermedik diyor. Eşim olay sonrası psikolojik olarak travma yaşadı. Bize ikinci bir travma yaşattılar” ifadelerini kullandı.

Deni̇zli̇’de Di̇zi̇ Skandali! (3)

“OĞLUMUN MEZARINA OTURMUŞ MAKYAJ YAPIYORLAR”

Dizi ekibinin kendilerinden özür dilemek için çok uğraştığını ifade eden Kerek, “Özürlerini kabul etmiyorum. Bu saygısızlığı yapan kişiler bize ulaşıp izin isteseler yine izin vermezdik. Hangi aile buna izin verir. Şehit çocuklarının üzerini kapatmak, uygunsuz hareketler yapmak, benim çocuğumun mezarının üzerine oturmuş makyaj yapıyorlar. Bu kadar saygısızlık olmaz. Denizli’den başka yer kalmadı mı? Bu konuda çok mağduruz. Vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Umarım bu olay bir şeylere vesile olur da tekrarı yaşanmaz. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Şehit ailelerimiz çok tepkili, ağlayanlar, hasta olanlar var. Avukat arkadaşlar hiçbir ücret almadan her anlamda bize destek oldular. Bizler vatanını, milletini, bayrağını seven insanlarız, çok üzgünüz” diye konuştu.

Deni̇zli̇’de Di̇zi̇ Skandali! (4)