Denizli’de Büyükşehir Belediyesinin işlettiği kafe ve restoranlarda alkol servisi yapılmasına Büyükşehir meclisinden onay çıktı. Turizm odaklı olarak en işlek noktalardaki kafe ve restoranlarda alkol servisi yapılabilecek. İlgili komisyona sevk edilen karara göre BELTAŞ tarafından işletilen; Mehmetçik Mahallesindeki Beyaz Kafe ve bahçesi, Kınıklı Mahallesindeki sosyal tesis ve bahçesi, Çamlık’taki Hayat Kafe ve bahçesi, Yenişehir Mahallesi Şehit Öğretmen Yusuf Batur Caddesi’ndeki Butik Kafe ve bahçesi, Gerzele Mahallesindeki Değirmen Kafe ve bahçesi içkili yer bölgesi belirlenerek istenildiği takdirde müşterilere alkol servisi yapılacak.

“Alkol Kararindan Vazgeçi̇lmeli̇di̇r” (1)

“ACI BİR TABLO OLUŞTURACAKTIR”

TEGV Denizli’den elişi sergisi TEGV Denizli’den elişi sergisi

Yeni yönetimin ilk icraatı bu olmamalı ifadelerini kullanan ve kararın geri çekilmesini isteyen Feyzullah Öselmiş, “Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine taşınan halka açık kafe ve restoranların alkollü olmasıyla ilgili teklif geri çekilmeli, yeni yönetimin ilk icraatı, ilk gündemi bu olmamalıdır. Alkolün zararları, ortaya çıkardığı etkileri ve toplumda oluşturduğu olumsuz durumları açıkça ortadayken;  toplum ve devlet olarak özellikle genç nesli ve çocuklarımızı bu ve benzeri zararlı etkenlerden korumak için üstün gayret ortaya koyuyorken; çocuklarımızın devletin resmi kurumlarının iştiraki olan işletmelerde alkol ile karşı karşıya bırakılması acı bir tablo oluşturacaktır. “Buralara da gitmeyiversinler”  gibi bir düşünce ise halka açık ve halkın hizmetine sunulan aynı zamanda belediyenin iştiraki olan mekânların belli bir zümreye açılacağı anlamı taşıyacağından hem ayrılıkçı hem de ayrıştırıcı bir garabet durumu ortaya çıkaracaktır” ifadelerini kullandı.

“BU HATADAN VAZGEÇİLSİN”

“Bu girişimin derhal son bulmasını istiyoruz” diyerek sözlerine devam eden Öselmiş, “Tüm dünyada alkol ve keyif verici zararlı maddeler ile ilgili ciddi mücadele ve önleyici tedbirler alınma gayreti herkesçe bilinmekteyken, alkolün ortaya çıkardığı ve sonuçları her zaman ağır olduğu tüm yönleriyle görülmekteyken, yerel siyasetçilerin ilk icraatları neden bu mekânları alkole açmak olmuştur.  Alkole açılmak istenen mekânların özellikle ailelerin ve üniversite gençliğinin sık kullandığı mekânlar olması niçin dikkate alınmamış ya da kasıtlı olarak mı seçilmiştir. Halka hizmet için açılan belediye iştiraki kafe ve restoranlar halkın hizmetinde kalmalı, alkol bu mekânlarda asla yer almamalı, geleceği emanet bırakacağımız çocuklarımız alkol ve benzeri zararlı etkenlerden korunmalı, özenti oluşturabilecek bu girişimden vazgeçilmelidir. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'na eğitimci olarak açık çağrımızdır. Bu hatadan vazgeçilsin. Gençlerimiz ve çocuklarımız alkol ve benzeri zararlı etkenlerden korunsun, alkole özenti oluşturacak bu girişim derhal son bulsun” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi