PAÜ Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenleri, Kosova, Ankara ve Denizli il protokolünü bir araya getirdi. Dört gün sürecek etkinliklerin ilk gününde, Filistin'deki zor koşulları ve mezun olamayan öğrencileri anmak amacıyla çift diploma verildi.

Paü’de Mezuni̇yet Coşkusu Başladi (2)

MÜZİK DİNLETİSİ VE KONUŞMALAR

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, PAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aykut Önder Sarıçiftçi’nin şefliğinde Pamukkale Üniversitesi Çoksesli Korosu’nun sahnelediği müzik dinletisi ile başladı. Ardından, "Başarılarıyla Pamukkale Üniversitesi" adlı video gösterimi yapıldı ve protokol üyeleri konuşmalarını gerçekleştirdi.

Paü’de Mezuni̇yet Coşkusu Başladi (1)

MEZUN ÖĞRENCİLER ADINA KONUŞMA

Mezun öğrenciler adına konuşan Tıp Fakültesi birincisi Kevser Sayın, hekimlik mesleğinin önemini vurguladı ve tüm mezunlara başarılar diledi. Sayın, "Bu süreçte hekimliği öğrenmenin usta-çırak ilişkisine dayalı olduğunu, hekim olmanın vicdani bir sorumluluk getirdiğini öğrendik. Bugün, kutsal hekimlik mesleğinin birer üyesi olmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Paü’de Mezuni̇yet Coşkusu Başladi (1)-1

Yetiştirdikleri zeytinler öğrencilerin umudu oldu Yetiştirdikleri zeytinler öğrencilerin umudu oldu

“SON YILLARDA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTIK”

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, üniversitenin son yıllarda büyük başarılara imza attığını belirtti. Çift diploma mottosunu vurgulayan Kutluhan, "Pamukkale Üniversitesi, hem ulusal hem de uluslararası planda birçok gelişmeye imza atmaktadır. Üniversitemiz, YÖKAK tarafından kontrol edilmiş ve kalite belgesini almaya hak kazanmıştır" dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Bir gün benim sözlerim bilimle çelişirse bilimi tercih edin’ demiştir. Bugün, bilimin ve bilimi üretmek isteyenlerin yetiştirildiği bu üniversitenin mezuniyet töreninde olmak büyük bir mutluluk kaynağıdır" dedi.

Paü’de Mezuni̇yet Coşkusu Başladi (4)

JİLTA’DAN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Törenin konuklarından Kosova Milletvekili Fidan Brina Jilta, Türkiye’nin sınırları dışında yaşayan Türklere sahip çıkma politikasını övdü ve mezun olan öğrencilere başarılar diledi. Jilta, "Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye sınırları dışında yaşayan Türklere sahip çıkarak gençlerimizi geleceğe hazırlıyor. Ana ülkemizle gurur duyuyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi