Denizli İl Tarım ve Orman Müdürülüğü vatandaşların güvenilir gıdaya erişimi için aralıksız sürdürülen gıda denetimlerinin Ramazan ayı boyunca da artarak devam edeceğini açıkladı. Ramazan ayının önemi ve farklı bir atmosferi olması sebebiyle denetimlerin daha da sıkılaştırıldığını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Ramazan ayında tüketimi çok fazla olan un ve unlu mamuller, pasta ve tatlılar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi sektörlerde denetimlerin yoğunlaştığını, bu denetimlerde teknik ve hijyenik şartların kontrol edildiğini belirtti. Ayrıca Ramazan ayında toplu iftarların yapıldığı yerler ile buralara yemek sağlayan işletmelerin de kontrol edildiğini vurgulandı.
Denetimler esnasında “Ramazan Paketi” adı altında birçok gıdanın yer aldığı paketlerinde son tüketim tarihi ve etiket bilgilerinin kontrol edilerek, gerektiğinde gıda maddelerinden numuneler alındığını belirten İl Müdürü Çınar, en büyük gıda denetçisinin halkın kendisi olduğunu her zaman vurguladıklarına işaret ederek, vatandaşların karşılaştıkları herhangi bir problemi iletişim vasıtalarıyla müdürlüklere iletmeleri halinde bununla ilgili gerekli işlem ve tedbir alınacağını ifade etti.