Buldan’da doğalgaz atağı Buldan’da doğalgaz atağı

15 Mayıs 1919'da Yunanlıların İzmir'i işgal ederek Aydın, Nazilli ve Sarayköy'e doğru ilerlemeleri karşısında Sarayköy Heyet-i Milliyesi zaman kaybetmeden 24 Mayıs 1919'da harekete geçti. Sarayköy Müftüsü Ahmet Şükrü Efendi'nin önderliğinde kahraman Sarayköylülerin desteği ile büyüyen Sarayköy Heyet-i Milliyesi, düşmanın Denizli'ye girmesini engelledi. Tarihin altın sayfalarına eklenen Sarayköy'ün kahramanlık destanının üzerinden tam 105 yıl geçti. Sarayköy, gurur ve onur günü olan 24 Mayıs'ta Milli Mücadele'ye katılışının yıl dönümünü törenlerle kutlandı. Sarayköylüler Türk bayraklarıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirirken, etkinlikler çerçevesinde konserler düzenlendi.

Sarayköy Gurur Gününü Kutladi (4)

“VATAN SEVGİSİNİ EN BAŞTA OLUŞTURAN BAYRAĞIMIZDIR”

“Destan 105 yıl önce başladı” diyen Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya, “Hala daha aynı heyecan, aynı azim, aynı ruh ile devam etmekte. Türk ulusu diye nitelendirdiğimiz her bölgede, her coğrafyada muhakkak bir destan yazılmıştır. Bizi biz yapan değerler her zaman için içimizde yaşattığımız ruhla alakalıdır. Vatan sevgisini en başta oluşturan bayrağımızdır. İşte biz bu ruhun içerisinden barınıp belli bir noktada, herkesin bitti dediği yerde 'Hayır biz başladığımız yerdeyiz' dediğimiz yerdeyiz. Bizim içimizdeki bu vatan sevgisi hep olduğu sürece bizi hiç kimse yıkamaz. Ulusu, vatanı oluşturan Türk Milleti her zaman içinde bu ruh olduğu sürece yıkılmayacaktır, payidar kalacaktır. Çünkü biz büyük liderin kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin değerini bilen bir nesiliz" dedi.

Sarayköy Gurur Gününü Kutladi

SARAYKÖYLÜLER DOYASIYA EĞLENDİ

Sarayköy’ün gurur gecesinde sahneye çıkan Tolgay ve Gülsüm Günaydın'ın verdikleri konser ile vatandaşlar doyasıya eğlenirken, konser sonunda Başkan Konya, her iki sanatçıya çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Sarayköy Gurur Gününü Kutladi (2)

Kaynak: Haber Merkezi