Denizli’nin Sarayköy İlçesinde bulunan Duacılı Ahmet Güdücü Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı eserler 7 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek olan Bilim ve Sanat Sergisi’nde sanatseverlerle buluşacak. Sergide; resim tabloları, ebru çalışmaları, robotik kodlama projeleri ve çok sayıda çalışma beğeniye sunulacak. Sarayköy Duacılı Ahmet Güdücü Ortaokulu Teknoloji Tasarım Öğretmeni Murat Çankaya, sergiyle ilgili, “Sergimizin amacı, öğrencilerimizin yaratıcılıklarını ve bilimsel becerilerini bir araya getirerek onların inovatif projelerini sergilemektir. Etkinliğimiz, 7 Haziran 2024 tarihinde saat 11:00’de okulumuzun konferans salonunda başlayacak. Tüm velilerimizi ve yerel halkımızı sergimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sarayköy’de Bi̇li̇m Ve Sanat Sergi̇si̇ Açilacak

“YENİLİKÇİ DÜŞÜNME BECERİLERİNİ GELİŞTİRDİLER”

Sergi için Görsel Sanatlar Öğretmeni Habibe Durgut’a da teşekkür eden Çankaya, “Bu sergide, teknoloji ve tasarım derslerinde öğrencilerimizin geliştirdiği projeler ile görsel sanatlar dersinde ortaya çıkan muhteşem eserler bir araya geliyor. Öğrencilerimiz, geleneksel ahşap sanatlarından robotik ve kodlama projelerine, klasik ve modern tekniklerle üretilmiş resim çalışmalarına çok farklı yelpazede çalışmalarını sunacaklar. Sergide, ortaokul öğrencilerimizin öğretmenleriyle birlikte oluşturdukları projeleri yer alacak. Her projede öğrencilerimizin hayal gücü, teknik bilgi ve sanatsal yeteneklerini nasıl birleştirdiklerini göreceksiniz. Öğrencilerimiz, bu projelerle problem çözme, takım çalışması ve yenilikçi düşünme becerilerini geliştirdiler” diye konuştu.

Ekran Görüntüsü (247)

“ÇALIŞMALARIN DÜNYADA EŞİ VE BENZERİ YOK”

Serginin içeriği hakkında da bilgiler veren Çankaya, “Sergimizde özellikle dikkat çeken projelerden biri, Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına ithafen 3 ay süren bir çalışmanın sonucunda 1938 parça ahşaptan oluşturduğumuz akustik paneldir.  Bu çalışmanın dünyada eşi ve benzeri yoktur. Görsel Sanatlar dersinde atık malzemelerden yapılan geri dönüşüm eserleri, akrilik tablolar ve ebru çalışmaları da sergimizin gözde eserleri olacaktır. Ayrıca, bilim dünyasında uluslararası alanda dikkat çeken illüzyon görselleri de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Herkesi bu ilham verici ve öğretici sergiye davet ediyoruz. Öğrencilerimizin yaratıcılıklarını keşfetmeleri ve sergilemeleri için büyük bir fırsat olan bu etkinlikte sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız” dedi.

Denizli’de gençlik kampı başladı Denizli’de gençlik kampı başladı

Editör: Abdil YAŞAROĞLU