SADEGPS Teknolojik Çözümleri ile Logistech Fuarına Damga Vurdu SADEGPS Teknolojik Çözümleri ile Logistech Fuarına Damga Vurdu

DSİ tarafından yapılmış termal su debi ölçüm verilerine göre, Pamukkale jeotermal sistemindeki termal su kaynaklarının toplam debisi 1993 yılında saniyede 450 litre iken günümüzde bu rakam saniyede 150 litre seviyesine kadar düşmesi büyük endişeye yol açmıştı. Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları PlatformuUNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Pamukkale'de antik kentte çıkan suyun debisinin düşmesini masaya yatırdı. Denizli Ticaret Borsası’nda yapılan toplantıya, Dönem Sözcüsü İbrahim Tefenlili, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu,  Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, Denizli Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Kemal Sözkesen, Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği Başkanı Nuri Turgut, Babadağlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Doğan Değirmenci, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Engin Boyacı, TÜRSAB Başkanı Turan Köseoğlu, Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği Mahmut Catlık, Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Serter, Denizli SMMM Odası Başkanı Mehmet Sarıgöl, Denizli Makine Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı Mehmet Sarı, platform üyeleri ve temsilcileri katıldı.

“Sorun Kalici Olarak Çözülecek” (1)

“DERİN SONDAJLAR ARAŞTIRILACAK”

Denizli Ticaret Borsası’nda yapılan toplantıda konuşan Dönem Sözcüsü İbrahim Tefenlili;  “Platformun ana maddesi Pamukkale’dir. Jeotermal sularla ilgili izleme birimi konuyu takip ediyor. Derin sondajlar araştırılacak. Biz konuyu en başından beri gerekli birimlere bildirdik. DSİ konuyu öncelikli ilgileniyor. Valimiz konuyla ilgileniyor. Bu sorun kalıcı olarak çözülecek” dedi.

“1992 YILINDAN BERİ YAPILAN ÇALIŞMA RAPORU MEVCUT”

“DSİ konuyla öncelikli ilgileniyor” diyen Tefenlil, “Denizli'nin turizmdeki marka değerinin başında gelen UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Pamukkale'de antik kentten çıkan suyun debisinin düşmesi, kenti pek çok açıdan endişelendiriyor. Pamukkale'de, suyun azalmasının önüne geçilmesi ve gecikmeden önlem alınması gerekiyor. Platformun ana maddesi Pamukkale’dir. Jeotermal sularla ilgili izleme birimi konuyu takip ediyor. Derin sondajlar araştırılacak.1992 yılından beri yapılan çalışma raporu elimizde mevcut. Takip ediliyor. Zaman zaman bu su azalmış ama toparlamış. Ancak 2015 yılında beri zikzak fazla. Kuraklık ve yağış azlığı sebebiyle su azalmış.Biz konuyu en başından beri gerekli birimlere bildirdik. Kaçak su sondajlarına ilişkin incelemeler sürüyor. Tarımsal sulama var. Ancak çiftçilerimizide mağdur edemeyiz. DSİ konuyu öncelikli ilgileniyor. Valimiz konuyla ilgileniyor. Bu sorun kalıcı olarak çözülecek” dedi.

“DENİZLİ VALİSİ BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI YAPILACAK”

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun’un Başkanlığında toplantı gerçekleştirileceğini belirten Tefenlili; “ Konuyla ilgili Valimiz bilgilendirildi. Pamukkale bize bir miras. Ruhsatlı ve ruhsatsız kuyular inceleniyor.  Denizli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı konuyu gündemine aldı. Vekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızlada görüşüldü. Dün Ankara’da toplantı yapıldı. Buradan hocalarımızda gitti. Yarın Valiliğimiz başkanlığında daha da geniş bir toplantı yapılacak. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’de toplantıya katılacak” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN; “HER KESİMDEN İNSANIMIZI İLGİLENDİRİYOR”

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan; “ Konu her kesimden insanımızı ilgilendiriyor. Tarım, turizm ve bölgemiz adına çok önemli.Suyun debisinin azalmasının kaynağı araştırılıyor.DESKİ ve DSİ konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi