Denizli'nin tescilli damak tadı olan tandır kebabı, bayram coşkusunu kebapçılara taşıdı. Her yıl olduğu gibi bu bayramda da yerli ve yabancı ziyaretçiler, Denizli'nin eşsiz lezzetini tatmak için kebapçılara akın etti. Kebapçılar 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yılın en yoğun dönemlerinden birini yaşadı. Tandır kebabının eşsiz lezzetinden vazgeçemeyen ziyaretçiler, bayram tatilinde kebabın tadına bakmadan edemedi. Denizli Kebabının coğrafi işaret tesciliyle dünya lezzet haritasına adını yazdırdığına işaret eden kebapçı Dursun Göçenoğlu, Denizli Kebabının sağlıklı bir tercih olduğunu vurgulayarak, özel baharatlarla harmanlanarak hazırlanan bu lezzetin, Denizli'nin iklim ve coğrafyasının kebap lezzetine olumlu etkisiyle daha da öne çıktığını ifade etti.

Tati̇li̇n Gözdesi̇ ‘Deni̇zli̇ Kebabi’ Oldu (1)

“BU LEZZETİ TATMADAN DÖNMÜYORLAR”

83 milyon Aydın’a çıktı 83 milyon Aydın’a çıktı

Denizli’ye yurt dışı ve yurt içinden bayram ziyareti için gelenlerin kebapçılara uğramadan kentten ayrılamadığını kaydeden Göçenoğlu, “Misafirlerimiz, Denizli'ye özgü bu lezzeti tatmadan dönmüyor. Denizli’nin kebap kültürü ve coğrafi işaretli ürünleri, şehrin gastronomik çekiciliğini artırarak yerel ekonomiye de katkı sağlıyor. Bu geleneğin sürdürülmesiyle, Denizli Kebabının bilirliği daha artırılacaktır. Bizler mesleğimizi gelecek kuşaklara aktararak, kentimize özgü bir zenginliği yurt içinde ve yurt dışında tanıtmaya devam ediyoruz” dedi.

İhlas Haber Ajansı

Tati̇li̇n Gözdesi̇ ‘Deni̇zli̇ Kebabi’ Oldu (3)

Tati̇li̇n Gözdesi̇ ‘Deni̇zli̇ Kebabi’ Oldu (5)