Denizlispor'da Seçimli Olağan Genel Kurul, EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Çoğunluğa bakılmaksızın yapılan genel kurula oy kullanma hakkına sahip 79 delegeden 38'i katıldı. Kongreye Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım ve önceki dönem CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar ve Denizlispor eski yöneticisi Taner Atilla da katılırken Denizlispor taraftarları da salonda yer aldı. Tek listeyle gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulda yeşil-siyahlıların tarihteki 32’nci başkanı Ahmet Yalın Yıldırım oldu.

Horoz’da Yildirim Dönemi̇ (1)

“VERİLEN HİÇBİR SÖZ TUTULMADI”

İbanoğlu’nun yerine Gündoğdu! İbanoğlu’nun yerine Gündoğdu!

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede açılış konuşmasını Başkan Mehmet Uz yaptı. Görev süreci boyunca yaşadığı sıkıntıları anlatan Uz, kendisine verilen hiçbir sözün tutulmadığını belirtti. “Tek kazancımız altyapımızdaki çocuklarımız oldu” diyen Uz, “Sportif başarı için ekonomik güç çok önemli. Bunu sağlayamazsak daha kötü günler bizi bekliyor. Ligin son maçında otobüs parası dahi bulamadık. İlk göreve geldiğimiz dönem bana 40 milyon TL para sözü verdiler. Seçildikten sonra 1 lira gelmedi. Kimseden bize 1 TL gelir gelmedi. Benim dönemime ait transfer yasağı sadece 5 futbolcu. Bizim dönemimize ait borç 30 milyon TL. Üç gün sonra oyuncular boşa çıkacak. Bu oyuncuların alacaklarının ödenmesi gerekiyor. Seneye hangi takımla maça çıkacağız. Yeni görev alacak yönetime başarılar diliyorum. İnşallah kulübümüz bundan sonra eski günlerine döner" diye konuştu.

BORÇ 429 MİLYON TL!

Faaliyet ve denetim raporlarının okunmasının ardından Denizlispor Kulübü'nün net borcunun  429 Milyon TL olduğu açıklandı.

“BÜTÇEDEN DESTEK SAĞLAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Kongrede konuşma yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım, belediye bütçesinden Denizlispor'a destek olamayacaklarının altını çizdi. “Denizlispor hepimizin göz bebeği… Ne yazık ki kulübün üçüncü lige düşmesini yaşıyoruz” diyen Marım, “ Her şey 1999 yılından sonra Denizlispor'a siyasetin girmesiyle başladı. Denizlispor'un siyasetin etkisinin altında kalmaması gerekiyor. Kuruluşundan bugüne kadar bütün başkanlar ve yönetim kurulları çabaladı ve emek verdi. Belediye olarak bütçeden destek sağlamak mümkün değil. Ancak kulübü seven iş insanları, bu güne kadar kulübü ayakta tuttu ve tutmaya devam edecektir. Yeni yönetimde yarın bize gelse destek vermemiz mümkün değil. Yasal olan her desteği veririz. Yasal olmayan hiçbir şey de yokuz. Hatta yasal olmadığı için 4 tane mevcut otoparkı geri aldık. Ama Denizlispor'u yalnız bırakacak değiliz. İhtiyacımız olan parayı verme imkânımız yok. Ancak kaynakların üretilmesi konusunda Denizli halkıyla birlikte, iş insanlarımızla birlikte bu sorunu çözmeye çalışacağız. Kendi bütçemizden para çıkarmamız da mümkün değil. Bizim taraf olmamız mümkün değil. Siyaseti Denizlispor'a sokmayacagiz. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Kaynak yaratmak için çalışmalar yapacağız. Yeni yönetime başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

“İCRAAT VAKTİ”

Son olarak teşekkür konuşması yapan Denizlispor'un yeni başkanı Ahmet Yalın Yıldırım, "Bu saatten sonra kelimler bitmiştir. İcraat vaktidir" diye konuştu.

YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELERİ

AHMET YALIN YILDIRIM

AHMET METİN

ALİ İNCEÖREN

CEMAL IŞIK

ERDOĞAN KOÇDEMIR

FATİH VELİ HARKTI

GÜRAY ÖZKAN

İLHAN ÜŞÜR

MUHAMMET KAPLAN

MURAT SAYLAN

NEVZAT YILMAZ

VOLKAN GÜRSOY

OMAY KAAN AKTÜRK

ALİ YÖRÜMEZ

YILMAZ KARAKURT

Kaynak: Haber Merkezi