Bayrağımız üzerindeki beş köşeli yıldız İslam’ın beş şartını simgeler. Bayrağımızdaki ay ise; İslamın sembolü olan hilali simgeler.

Bayrağımız üzerindeki beş köşeli yıldız İslam’ın beş şartını simgeler. Bayrağımızdaki ay ise; İslamın sembolü olan hilali simgeler.

Bayrağımızdaki kırmızı ise bugüne kadar vatanımız için akan kanı simgeler. İstiklal Marşımızda 1453 harf, 571 hece vardır. Dünya üzerinde başka böyle anlamlı bir bayrak varmıdır?

Bosna Hersek görev yapan askerlerimiz köyleri dolaşıp eksikleri tesbit edip yiyecek giyecek okul için neler lazımsada Türkiye’den gelen kolileri de tesbit edilen mekanlara dağıtırlar.

Askerlerimiz bir köye gelirler yardımları dağıtırlar köylüler biz listeyi verirken bir teyzemizi yazmayı unutmuşuz rica etsek onada bir yardım paketi verirmisiniz derler, subaylarımızda

- Tabiî ki veririz

deyince köylüler teyzemizin evi biraz biraz yukarıda tepelik yerde deyince iki askerimiz biri yüzbaşı biri binbaşı iki koliyi alıp karlık yüksek tepeye aşıp teyzenin kapısını çalarlar. Kapıyı açan yaşlı teyze

- Türk müsünüz, der

- Evet Türküz, deyince teyze

- Geleceğinizi biliyordum, geleceğinizi bekliyordum, der

Türk beklenendir…

Çırpınırdı Karadeniz türküsünde olduğu gibi:

Vefalı Türk geldi yine

Selam Türk’ün bayrağına

Türk olmak medeniyetler mezarlığı Anadolu’da dik durabilmektir. Türk olmak çok zordur, çok çetindir. Türk olmak Çanakkale’de Sakarya’da ölmektir.

Türk olmak kendi ölmeden önce yanındakini su vermektir. Türk olmak en zayıf olduğunda bile dünyayı meydan okuyabilmektir. Türk olmak çok zordur dünya ile savaşırsın.

Türk olmamak daha zordur çünkü Türk ile savaşırsın. Türk olmak zordur sorumluluğu ağırdır. Çünkü İslamın mücahidisin.

Türk olmak her insana nasip olmaz. Türkün kanı her damarda gezmediği gibi Türk kanını taşımak çok büyük iftihardır. Türk olmak yüceliktir.

Ne mutlu TÜRKÜM diyene.. (10.04.2023)