Denizli’de hizmet vermeye başladığı günden itibaren çevre koruma bilinci konusunda birçok kampanyaya destek veren Anım Hotel & Ristorante Loca’nın mutfağında kullanılan ve tüketilen tüm meyvelerin çekirdekleri biriktiriliyor.

Meyve Çekirdeği

“ÇEKİRDEKLERİ TOPRAK ALANLARA SERPECEĞİZ”

Örnek çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Anım Butik Hotel Genel Müdürü Nurettin İyice, “Yaz aylarında maalesef orman yangınlarıyla mücadele ediyoruz. Ormanlarımızın ve oradaki diğer canlıların yok olması bizi derinden üzüyor. Sürdürülebilir çevre konusunda şirketlerimizin hassasiyeti var. Bizler de bir şeyler yapmak hem farkındalık hem de toplum bilinci oluşturmak adına Anım Hotel & Ristorante Loca’nın mutfağında kullanılan ve tüketilen tüm meyvelerin çekirdeklerini biriktiriyoruz. Bizim için “bir çekirdek, bir ağaç” demektir.  Bu çekirdekleri Ekim ve Kasım aylarında toprak alanlara serpeceğiz. Yağmurların da etkisiyle yeni ağaçlar yetişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Ve umuyoruz ki, sizin aracılığınızla özellikle çekirdeklerinin doğayla buluşturulması konusunda evler de biriktirilsin. Ev halkı seyahatlerinde yollardan geçerken toprak alanlara serpmesi, ama asıl Pamukkale’de yamaç paraşütü vb. yapan şirketlerin yüksekten bu çekirdekleri toprak alanlara serpmesidir. Umarım onlarda duyarlılık gösterirler. Nerede olduğunu bilmediğiniz ve doğayla buluşturduğunuz çekirdeklerden yetişen ağaçların dallarında canlıların barındığını, meyvelerinden beslendiğini hayal etmek bile güzel. Bir de geçekleştiğini görürsek daha da güzel olur. Umarım yerel yönetimlerde bu konuya dikkat çekerler ve destek olurlar” dedi.

D S C08667