Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan emeklilere ve yeni doğanlara yönelik yardım kararını içeren CHP grup önergesi Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin Mayıs ayı toplantısında karara bağlandı. AK Parti Grup Başkanvekili Ali Değirmenci’nin komisyonda muhalefet şerhi koyduğu yardım, mecliste AK Parti üyelerin hayır oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Karara göre evi kirada olan ve tek maaşla geçinen emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye verilecek.

DEĞİRMENCİ KAPSAMIN GENİŞLETİLMESİNİ İSTEDİ

Kötü koku gerçeği ortaya çıkardı Kötü koku gerçeği ortaya çıkardı

 Değirmenci, muhalefet şerhinde ‘Denizli’de yaşayan tüm emekli ve yeni doğanları kapsayacak şekilde yardımların yapılmasını’ düştü. Mecliste emeklilere yapılacak olan yardımın her emekliyi kapsayacak şekilde 6 bin lira olarak belirlenmesi için önerge veren Değirmenci’nin önergesi oy çokluğuyla reddedildi.

“ELİMİZE GELEN BÜTÇE ORTADA”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Bizim gönlümüzden her emeklimiz için yardım yapmak geçiyordu ancak göreve geldiğimizde elimize gelen bütçe ortada. Seçim şarkımız vardı. Yaktın yandırdın beni diye. Gerçekten de öyle bir bütçe devraldık. 250 bin emekli var. Hepsine 5 bin lira yardım yapsak ben de emekliyim. Benim gibi emeklilerin bu tasnifin dışında kalması gerekiyor. Bizim buradaki amacımız bir sosyal yardım yapmak. Bir denge kurmak. Öncelikli olarak bu yardımın ihtiyaç sahiplerine yapılması gerekiyor. Belirlediğimiz noktalar toplumda insanların en çok ayrıştığı noktalar. Seçim vaadi olarak tek maaşlı evi kirada olan emeklilere yardım yapacağımızı söylemiştik. Yeni doğanlar için 4 bin lira yardım yapacağız. Çeyrek altın sözü vermiştik. Şuan 4 bin civarında. Aynı orana gelmiş olacak. Bu yardımların asli amacı sosyal dengeyi sağlamak…” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi