Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde esnaflar adına basın açıklaması yapan Hasan Yıldız, söz konusu düzenlemenin başlangıçta kendilerine fayda sağlayacağı inancıyla hayata geçirildiğini, ancak gelinen noktada uygulamanın beklentilerin aksine işlerine zarar verdiğini ifade etti.
"Sorunlarımız Yeterince Dikkate Alınmadı"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediye Meclis üyelerine seslenen Hasan Yıldız, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
“Konumuz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun 2025 yılında İstiklal Caddesi yol güzergâhında, bizlerin menfaatine olacağı düşüncesiyle uyguladığı çalışmalardır. Uygulanan bu yol çalışmaları, İstiklal Mahallesi sakinlerinin ve caddemiz esnafının menfaatine olmamış, aksine işlerimize zarar vermiştir. Yaşadığımız zararı defalarca Başkan Çavuşoğlu’na iletmemize rağmen kendisi konuyla yeterince alakadar olmamış, yalnızca çalışmanın iyi olacağını savunmuştur.”

1200 İmza Topladık
Esnafların itirazlarını yalnızca sözlü olarak paylaşmadığını vurgulayan Yıldız, mahalle sakinleri ve esnaflardan oluşan geniş bir katılımla yaklaşık 1200 imza topladıklarını belirtti. Toplanan imzaların Başkan Çavuşoğlu’na sunulmasına rağmen yol düzenlemesinin durdurulmadığını ifade eden Yıldız, "Bizler burada yaşayan ve ticaret yapan insanlar olarak yaşadığımız sıkıntıların dikkate alınmasını istiyoruz. Topladığımız imzalar da mahalle sakinleri ile esnafın rahatsızlığını açıkça ortaya koymaktadır" dedi.
Öte yandan Hasan Yıldız, ilgili kararın meclis komisyonu aşamasına da dikkat çekerek, komisyon üyelerinin yaklaşık yüzde 40’ının karara karşı "ret" oyu kullandığını öne sürdü.
Esnaftan Acil Çözüm Beklentisi
İstiklal Caddesi esnafları; yaşanan ekonomik ve ticari kayıpların telafi edilmesi, yapılan yol düzenlemesinin yeniden masaya yatırılması ve bölge halkının taleplerinin göz önünde bulundurulması konusunda Büyükşehir Belediyesi yönetiminden acil çözüm bekliyor.




