Pamukkale Üniversitesi’nde Rektör Ahmet Kutluhan’ın boş kadrolara yaptığı bazı atamalar, bu atamalar sırasında altına imza konulan YÖK Akreditasyon Kurulu’na verilen garantinin gerektiği şartların yerine getirilmemesi akademisyenler ve üniversite personeli arasında deprem etkisi yarattı. Hürriyetçi Eğitim Sen üyeleri bu sabah rektörlük binası önünde toplandı, atamaları protesto etti. Kutluhan’ı liyakate dayalı atamalara davet eden sendika, belediyelerden ayrılan pek çok kişinin üniversitenin boş kadrolarına atanacağına dair duyumlar aldıklarını söyledi.

Whatsapp Image 2024 06 05 At 16.33.41 (2)

KRİTİK GÖREVLERE İKİ İLGİNÇ ATAMA

İstifalarla sarsılan PAÜ bu kez atamalarla gündemde. Rektör Kutluhan’ın, TÜGVA Denizli Teşkilat Koordinatörü Serdar Selman Savran’ı önce PAÜ hastaneleri müdür yaptığı, daha sonra görevde bir gün bile geçirmeden genel sekreter yardımcılığına terfi ettirdiği iddia edildi. Kutluhan’ın ayrıca PAÜ Hastaneleri’nde sağlık teknisyeni olarak çalışan, bazı organizasyonlarda sunuculuk yaptığı bilinen Serhan Keserlioglu’nu ise başmüdürlüğe getirdiği ileri sürüldü. Aynı birimde hekimler görev alırken bir teknisyenin başmüdürlük görevine atanması akademik kadrolar ve üniversite personeli arasında huzursuzluğa neden oldu.

Whatsapp Image 2024 06 05 At 16.33.41 (1)

SENDİKA AYAĞA KALKTI

PAÜ’de örgütlenmesi bulunan Hürriyetçi Eğitim Sen yapılan iki atamaya dikkat çekti, benzer yeni atamaların da yolda olduğuna dair duyumlar aldıklarını açıkladı. Şube Sekreteri Ferit Yıldız, rektörlük binası önündeki kalabalık adına yaptığı açıklamada PAÜ’nün YÖK Akreditasyon Kurulu süreçlerinden geçtiğini, iki yıl süreyle kalite belgesi aldığını, PUKO süreçlerine katkı koyduğunu hatırlatarak; “Yaşanan gelişmeler akreditasyon sürecinde taahhüt edilenlerin tam aksi şekilde geliştiğini göstermektedir. Akreditasyon süreçlerinin önemli aşamalarından biri de kariyer ilerlemesinin hülle yoluyla değil liyakate dayalı, adaletli ölçme ve sınav sistemiyle yapılmasıdır. Ancak yapılan atamalar bunun tam aksidir” ifadelerini kullandı.

“BOŞ KADROLARI DOLDURACAĞI SÖYLENTİSİ”

Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen hafta yaşanan bazı atamalar Üniversite içinde deprem etkisi yaratmış durumdadır. Daha geçen aylarda altına imza atılarak taahhüt edilen kaliteli üniversite olmak, akredite olmak gibi kavramların Üniversite Yönetimi tarafından ciddiye alınmadığı ve bu kavramların göstermelik yapıldığı izlenimi uyandırmaktadır.  Sendikamız tarafından alınan bazı duyumlarda, yerel seçim sürecinden sonra belediye kadrolarından geçiş yaparak Üniversiteye ataması yapılacak olan çok sayıda personel olduğu ve bu personelin Üniversitedeki boş kadroları dolduracağı söylentisi vardır”

“KAYGILARIMIZIN YERSİZ OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI”

Çıkan söylentilerin üniversite personelinde derin bir hayal kırıklığı yaşattığını belirten Hürriyetçi Eğitim Sen Şube Sekreteri Ferit Yıldız; “Üniversitelerde kariyer basamaklarının önemli bir aşaması olan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavınınbu sene YÖK tarafından merkezi bir şekilde yapılacağı duyurulmuş idi. Üniversite Yönetiminin de bu sınavla ilgili olarak boş kadro çalışmalarını tamamladığı düşünülmekteydi. Ama bütün bu çalışmalara rağmen geçen hafta YÖK tarafından yapılan duyuruda sınava katılacak 60’dan fazla üniversite olmasına rağmen, Pamukkale Üniversitesi’nin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına katılmayacağını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu durum ile yukarıda belirttiğimiz olayları yan yana getirdiğimizde kaygılarımızın yersiz olmadığı ortaya çıkmaktadır. YÖK tarafından yapılacak olan sınava üniversitemizin neden katılmadığına dair Rektörlük Makamına ilettiğimiz yazımıza da henüz cevap verilmemiştir” diye konuştu.

Denizli Büyükşehir’den ücretsiz danışmanlık! Denizli Büyükşehir’den ücretsiz danışmanlık!

“BELEDİYEDEN AYRILANLAR ÜNİVERSİTESİ”

Üniversitede kadro bekleyen personel varken belediyelerden atama yapılacağına dair duyum aldıklarının altını çizen Yıldız; “Örnek vermek gerekirse, Üniversitemizde yıllardır çalışan ve kadro bekleyen personelimiz varken, bu kadrolardan birisine Belediyeden birinin Üniversite Hastanesine ataması yapılmış, bir iki gün içerisinde de bu kişi Üniversite Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Bu durumun, ilerleyen dönemde de yine aynı şekilde Denizli’deki belediyelerden personel atamalarının yapılacağı duyumlarının olması, sonucun da Pamukkale Ünivesitesini belediyeden ayrılanlar üniversitesi haline getirmesi muhtemeldir. Neticede Üniversitemize yıllarca emek vermiş personelimizin, çalıştıkları kuruma karşı aidiyet duygusunun yok olacağı ve çalışma verimlerini düşüreceği açıktır. Sendika olarak yaşanan bu gelişmelere anlam vermekte güçlük çekmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi